De ‘22nd Annual Alliance Meeting’

De ‘Annual Meeting of the International Alliance of ALS/MND Associations’ brengt ALS/MND verenigingen vanuit de hele wereld samen om initiatieven te delen en om strategieën te ontwikkelen in de strijd tegen ALS/MND. Deelname van alle Alliantie leden wordt aangemoedigd en patiënten met ALS/MND worden verwelkomd als waarnemers/deelnemers.

‘Allied Professional Forum’

Een samenwerkingsverband tussen de ‘International Alliance’ en de ‘Motor Neurone Disease Association’, het ‘Allied Professionals Forum’ focust op de praktijk en de ervaring van gezondheidswerkers bij de zorg en de ondersteuning van ALS/MND patiënten. Het zal doorgaan op 4 december in het EU Thon Hotel. Dit is een stimulerend nieuw onderdeel van de programma’s van de Internationale Alliantie en het Internationaal Symposium. Het wordt gecoördineerd door de MND vereniging. Programma

Het ‘25th Annual International Symposium on ALS/MND’

Het Internationaal ALS/MND Symposium is een uniek jaarlijks event dat toonaangevende onderzoekers, gezondheids- en sociale werkers samenbrengt om belangrijke vernieuwingen in hun respectieve domeinen voor te stellen en te bediscussiëren. Het Symposium is opgebouwd uit twee parallelle meetings, één over biomedische wetenschappen en een ander over onderzoek en verwezenlijkingen in de zorg voor en het omgaan met ALS/MND patiënten. In gezamenlijke sessies worden onderwerpen van gemeenschappelijk belang, uitdagende visies en praktijkvoorbeelden behandeld. Het ‘25th Annual International Symposium on ALS/MND’ wordt georganiseerd door de MND vereniging in samenwerking met ‘International Alliance of ALS/MND Associations’.